pátek 28. června 2013

MAC Rougemarie

2 vrstvy bez nadlaku
Po delší odmlce opět jeden příšpěvek..:) Dnes mám pro vás lak, který zároveň miluju a zároveň nenávidím.. Miluju ho kvůli jeho barvě, protože to je přesně ten typ červené, který se hodí pro jakoukoli příležitost a k jakémukoli outfitu, a hlavně ho miluju proto, že to byl dárek od přítele, tehdy ještě kamaráda, který mě neskutečně potěšil.. Smutné je, že ho bohužel i nenávidím, a to kvůli jeho výdrži a kvůli kryvosti.. 

MAC Rougemarie je nádherný tmavší rudý lak z klasické kolekce, prudce elegantní a přitom výrazný.. hodí se pro bledé i opálené ruce, brunetky, blondýnky, zrzky.. hodí se na ples i na party, do práce i do školy.. hodí se všude a schne velmi rychle do nádherného lesku.. bezvadně se lakuje.. má dlouhý úzký štěteček, který umožňuje přesnou aplikaci a je téměř vodový, takže se hezky rozleje.. bohužel to, že je tak vodový se podepisuje na jeho krycích schopnostech - na krátkých nebo drobných nehtech dvě vrstvy tak tak stačí, na dlouhých a širokých nehtech ani náhodou, dělá díry a lysinky, takže jsou třeba vrstvy tři.. dále mě zklamala jeho výdrž.. od laku této cenové kategorie bych čekala mnohem víc.. bez podlaku a nadlaku vydrží den, pak se začne ve velkém olupovat ze špiček.. podlak a nadlak jeho životnost prodlouží tak na tři dny.. na krátkých pevných nehtech je výdrž o něco lepší samozřejmě.. cena v ČR kolem 360,-..






A co vy? máte zkušenosti s laky MAC? jsou na tom všechny podobně, nebo je tenhle odstín výjimka potvrzující pravidlo? a jaká je vaše srdcová ruda barvička?

6 komentářů:

  1. Má krásnu farbu, no na 3 vrstvy by som asi nemala nervy. A ani nevydrží dlho.
    Ja zbožňujem zeleno-modrý lak od Miss sporty, ktorý už bohužiaľ nevyrábajú.
    BTW: Máš nádherný design.
    Nechcela by si vzájomné sledovanie našich blogov? Môj je fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je nejhorší, člověk si vždycky něco oblíbí, zamiluje, vyhovuje mu to, a oni mu to zruší..:/

      jinak děkuju za pochvalu..:)

      jasně, proč ne, sleduji..:)

      Vymazat
  2. Mám s laky MAC stejnou zkušenost (vlastním čtyři), ale i když mi nevyhovujou po všech stránkách, nemůžu jim odolat. Dokonce i po přečtení tvého článku mám chuť na trochu rudé od MAC ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak to nechápu, když říkáš, že i ostatní MAC laky, které máš stojí za houby.. proč to teda stojí takových peněz, když to zdaleka nedosahuje takové kvality, jako třeba China Glaze, které jsou za třetinu..:/

      bohužel nás ta drahá kosmetika láká, jak kdyby to měl být nějaký svatý grál a jsme ochotny jí ledacos odpustit jen proto, že je to přece značka..:/

      Vymazat
  3. Laky od Mac me nelakaji, i kdyz jinak Mac patrí mezi me oblíbené znacky.

    Zkušenost s nimi nemám, zatím mi žádný nepřišel pod ruku.

    Podobné barvicky mám ale moc rada - podzim a zimu si bez nich nedokážu představit:-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš pravdu, tyhle tmavší rudé barvičky jsou na podzim jak dělané..:) i když já si asi většinou spíš snažím nepříliš hezké podzimní počasí rozsvítit naopak nějakou zářivější barvičkou..:)

      Vymazat